maanantai 30. tammikuuta 2012

Olisi kannattanut olla seuraamassa, kolmas kierros siis

Tällä viikolla nähtiin oikein miellyttävää ja henkeäsalpaavaa shakkia Karhulassa. Pousin ja Riihimäen peli oli taistelua loppuun asti, jossa Pousi sai loppumetreillä tuntuvan edun Riihimäen aiemman painostuksen alta. Riihimäki pelasi hyvin, Pousi vielä paremmin.

Heinilä-Havumäki pelissa oli paljon vaarallisia tilanteita, asemat olivat epäselviä ja mutkikkaita. Hetken jo näytti, että Havumäki olisi ollut altavastaavana, mutta selvitti kuitenkin tilanteen edukseen Heinilän avustuksella.

Häkkinen koki nopean häviön Modilaista vastaan, vaikka olisi vielä voinut taistella ottamalla kaksi tornia daamistaan.

Kaunonen taisteli varmaan tyyliinsä itselleen pisteen Jesse Rakia vastaan. Tosin olin kuulevani analyyseja siihen suuntaan, että Jessellä olisi jossain vaiheessa ollut parempi peli tai ainakin lievä etu.

Harmillisesti yksi peli joutui jälleen rästipelipäiviin, jo toinen Jyrki Rakilla (kumpikaan ilman Jyrkin syytä). Olisi toivottavaa, että jos joku pelaajista on poiss a niin katsoo, että ei ole ainakaan silloin kun pitäis Jyrkiä vastaan pelaamaan, että ei mene vaikeaksi.

Kolmannen kierroksen tulokset:
Mononen - Jy Raki siirretty
Pousi - Riihimäki 1-0
Kaunonen - Je Raki 1-0
Heinilä - Havumäki 0-1
Häkkinen - Modilainen 0-1

Kolmessa kierroksessa on muutamia piste-eroja jo kerennyt tulemaan, ja tulostaulukko näyttää seuraavanlaiselta, kärjessä viime syksyn turnauksen kärkikolmikko:

1.-3. Kaunonen, Havumäki, Modilainen 2/3p
4. Pousi 2/2p
5.-7. Riihimäki, Häkkinen 1/3p
8. Mononen 1/2p
9. Jyrki Raki 1/1p
10. Jesse Raki 0/3p

Pelaamattomat pelit ovat tässä vaiheessa vielä pelaamatta joten Pousin, Monosen ja Jyrki Rakin sijoitukset voivat hyvinkin nousta.

Havumäki aloitti blogin "Amatööri shakkia" tulevasta amatöörien MM-turnauksesta ja siihen valmistautumisesta. Sitä voi käydä lukemassa sivulla http://shakkiblogi.blogspot.com/

Ensi viikolla pelataan jokakuinen kuun ensimmäisen maanantain pikapeliturnaus. Sinne siis, ei muusta viis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti