perjantai 6. tammikuuta 2012

Samu Montonen Haminan vertailuvoittaja

Haminan perinteinen loppiaiskisa eli Kaakonketjun osakilpailu keräsi mukavat 20 osanottajaa.
Lisäksi turnaus oli kohtuullisen tasokas. Mukana oli 1 Fide-mestari (J.Puranen), 2 shakkimestaria (J.Äijälä ja T.Porrasmaa) ja liuta muita enemmän tai vähemmän kokeneita shakinpelaajia..

Heti ensimmäisellä kierroksella saatiin muutama yllätystulos Äijälä-Montonen 0-1, Havumäki-Upero 1-0 ja Pousi -Jy.Raki 0,5-0,5. Samu Montonen esitti myös jatkokierroksilla hienoja otteita (mm. tasapelit Purasta ja Porrasmaata vastaan). Nuo mainitut tasapelit olivatkin Samun ainoat pistemenetykset koko turnauksessa. Lopputulos siis hienosti 5/6. Jukka Puranen ylsi myös samaan pistemäärään 5/6 (kaksi tasapeliä : Montonen, Porrasmaa), mutta Montonen voitti vertailun. Kolmanneksi sijoittunut Timo Porrasmaa selvitti myös turnauksen häviöittä

20. Je.Raki 0. 21.

Kaakonketjun viimeinen osakilpailu pelataan Karhulassa 4.2. Tarkemmat kilpailu alkaa silloin klo 10 ja pelipaikkana Eläkeläisten Kerhohuoneisto, Vesivallintie. Tarkempi turnausinfo esim. tässä blogissa lähempänä kilpailua.