tiistai 22. marraskuuta 2011

Syyskauden pitkässä pelissä yllätyksiä, viihdettä ja poissaoloja

Otsikossa luvatut yllätykset tapahtuivat peleissä, kun kärkikolmikko (Kaunonen, Havumäki ja Pousi) ottivat miinuksia muitakin vastaan kuin toisiaan. Viihde, mikä jäi monilta näkemättä oli minun rämpiminen simultaanisti kahta peliä (Pelasin Modilaista vastaan normaalin pelinsä ja ennakkoon ensi viikon pelin Häkkistä vastaan). 

Palatkaamme takaisin yllätyksiin: Jaakkola pelasi mustilla Kaunosta vastaan ja avasi pistetilinsä puolikkaalla pisteellä. Minä hävisin tuon toisen simultaani pelini Modilaista vastaan ja Janne Pousi hävisi Häkkistä vastaan. Pousi ei ollut tosin maanantaina paikalla sairastumisen vuoksi vaan hänen pelinsä pelattiin poikkeuksellisesti tänään tiistaina. Pousi hävisi myös keskinäisen pelinsä minun kanssani luovuttaen minulle turnauksen johtopaikan ja tipahtaen itse kolmanneksi.

Pelit ja tulokset seiska ja kasi kierroksilta
Havumäki-Pousi 1-0
Jaakkola.Modilainen 0-1
Häkkinen-Kaunonen 0-1
Modilainen-Havumäki 1-0
Pousi-Häkkinen 0-1
Kaunonen-Jaakkola ½-½

Turnaustilanne:
1.  J.   Havumäki   6/8
2.  K. Kaunonen   5½/8
3.  J.   Pousi          5/8
4.  T.  Modilainen  4½/8
5.  T.  Häkkinen    2½/8
6.  J.   Jaakkola     ½/8

Tämä turnaustilanne on hyvin jännittävä loppua kohden. Koska Havumäki on pelannut ensi viikon peleistä jo pelinsä Häkkistä vastaan voitokkaasti, tarkoittaa se sitä, että Havumäki on pakosta kärkikolmikossa ja tarvitsee Kaunosta vastaan ainoastaan tasapelin voittaakseen turnauksen. Kaunonen tarvitsee Havumäkeä vastaan voiton (olettaen, että voittaa Modilaisen myös) voittaakseen turnauksen. Pousi menee Havumäen kanssa vertailuun siinä tapauksessa, että Kaunonen voittaa Havumäen, mutta häviää Modilaiselle ja Pousi voittaa molemmat pelinsä. 

Loppujen lopuksi turnauksen kärkikolmikossa voi tapahtua viimeisissä peleissä vielä hyvinkin yllättävä käänne jos Modilainen voittaa Kaunosen ja Pousin, koska tällöin hän tiputtaa jommankumman kyseisistä herroista pois kärkikolmikosta ja saattaa nousta jopa turnauksen toiseksi.

Ensiviikolla ei vielä nähdä Kaunonen-Havumäki peliä Havumäen ollessa estynyt tulemaan. Pelistä on sovittu että se pelataan myöhemmin sopivan tilaisuuden tullen.

Pelijännitys tiivistyy, veikkauskertoimet huutavat hunajaa. Pysykää taajuudella niin adrealiini vie mukaansa kuin syntinen nainen pimeällä kujalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti