tiistai 2. elokuuta 2011

Shakkikarpaasit Pohjanmaan valloituksen

Kesän huippuhetki - joukkuepikashakin SM-kilpailu - on edessä ensi viikonvaihteessa. Ilmajoella iskee yhteen 157 enemmän tai vähemmän mainetta ja kunniaa tavoittelevaa joukkuetta. Aika monella taitaa kuitenkin olla pääasia vain hauska yhdessäolo samanhenkisten harrastajien kanssa. Siinä sivussa voi sitten shakkiakin pelata ainakin puoli tosissaan ja "tehdä parhaansa ja katsoa mihin se riittää."

KarhTS on näissä karkeloissa mukana kahdella joukkueella. Ykkösjoukkue pelaa kokoonpanossa Jussi Upero (2195), Simo Leisti (2116), Jan Engelberg (2107), Samu Montonen (2011) , tavoittelee paikkaa himoitussa 24 joukkueen loppukilpailussa.

Tavoite on täysin realistinen. Onhan se onnistunut parina edellisenäkin vuotena. KarhTS I:n alkukilpailuryhmän rankingkärki on : JyS I (5./2010), G I (10.), SalSK (19.) , KarhTS (24.), I-HSK I (34.) ja EtVaS III (39.) . Kolme ensinmainittua lienevät tänäkin vuonna melko varmoja jatkoon menijöitä. Joka lohkosta mennään kuitenkin neljittäin loppu - ja sijoituskilpailuihin . Neljänteen sijaan KarhTS:n shakkikarpaaseilla on täydet eväät.

KarhTS:n alkukilpailuryhmässä on kaikkiaan 23 joukkuetta eli jokainen pelaaja pelaa 22 peliä.
Bloggaajan valistunut arvaus on että 64 pistettä/joukkue riittää loppukilpailupaikkaan. Se edellyttäisi keskimäärin 16 pistettä/pelaaja eli 6 miinuspistettä olisi varaa ottaa joka pelaajan. Ensimmäisestä , toisesta eikä vielä kolmannestakaan tappiosta ei näin ollen kannata vielä lamaantua. Ne vaan kiihdyttävät taistelutahtoa.


Putoaminen I sijoitusryhmään ei vielä olisi joukkueelta mikään katastrofi lievä pettymys kuitenkin. Joukkueblixtien n. 50 vuotisessa historiassa KarhTS on ollut loppukilpailussa n.7-8 kertaa. Aika usein on siis jatkokilpailut tahkottu erilaisissa sijoitusryhmissä. Useimmiten sijoitusrymässä I.

KarhTS II pelaa tällä kertaa työnimellä KaPuLa (Karhula puulaaki). Tämän ei ole tarkoitus mitenkään aliarvioida joukkueen kykyjä vaan käytännön syistä keksittiin nyt joukkueelle tämä velvoittava nimi. Siis kapuloita rattaisiin ainakin enakkoon vahvemmille joukkueille.

Karhula kakkonen pelaa kokoonpanossa : Sami Tuominen (1799), Jani Havumäki (1742), Esa Ahlqvist (1749) ja Tauno Häkkinen (1660). Joukkueen alkukilpailurankig omassa ryhmässään on 14. Jos pelit sujuvat tämän mukaisesti niin se tietäsi paikkaa sijoituskilpailussa III missä ratkaistaan sijat 73-96. Viime vuonna KarhTS II oli 86. Tämä on hyvä tavoite myös tänä vuonna.

Onne matkaan molemmille joukkueille. Kotijoukot kannustavat .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti