maanantai 21. toukokuuta 2012

KEVÄÄN TURNAUSSARJAT PÄÄTÖKSEEN

Puranen hallitsi pikapelejä

Fide-mestari Jukka Puranen hallitsi tuttuun tyyliin kevään pikapelisarjaa. Viidestä osakilpailusta hän voitti yksinään neljä ja oli kerran jaetulla voittosijalla. Turnaussarjan voitto heltisi siis maksimipistein 60/60. Jyrki Raki ylsi kerran jaetulle voitto-
sijalle .Lisäksi tuli yksi kakkos- ja kolmostila. Turnaussarjapisteitä kertyi 56,5 jolla hän sijoittui sarjan kakkoseksi. Jussi Upero saalisti kaksi kakkostilaa ja yhden kolmostilan. Sarjapisteillään 56 hän oli sarjan kolmas. Koko sarjaan osallistui kaikkiaan 18 pelaajaa joilla osallistumisia yhteensä 52. Keskimäärin siis yhteen osakilpailuun osallistui 10-11 pelaajaa.

Pikapelisarjan tulokset (suluissa osakilpailujen määrä jos niitä on vähemmän kuin kolme):

18. J.Jaakkola 9,5 (1).

Tampereella pelattiin helatorstaina huippukova "puolimaraton"-pikapelikilpailu missä sitkeimmät pelurit pelasivat yhden päivän aikana lähes 50 peliä. Alunperin kisaan osallistui 88 pelaajaa joista 75 jaksoi rataa koko kisan läpi. Jukka Puranen osoitti taitonsa myös tässä kisassa ja jakoi hienosti1-3 kärkisijaa mm. Suomen kärkipelaajiin lukeutuvan Vilka Sipilän kanssa. Monia kovia nimiä mm. pikapelin ym.shakin moninkertainen suomenmestari Mika Karttunen jäivät tulosluettelossa Purasen jälkeen.

Huomattavan komea joukko KarhTS:n ja POKS:n pelaajia (10)

Havumäki varttisarjan voittaja

Tuttuun tyyliin 15+15/10+10 min ketjukisa ei saanut ihan sellaista suosiota kuin pikapelisarja. Pelaajia oli yhteensä 15 ja heillä 37 osallistumiskertaa. Yhtä turnausta kohden pelaajia siis oli 7-8.
Sarjan voittajaksi nousi Jani Havumäki pistein 59/60. Kaksi voittoa ja yksi kakkostila olivat hänen parhaat osakilpailusijoituksensa.  Shakkimestari Kalevi Kaunonen pelasi tasaisen varmasti koko kilpailusarjan. Kaksi kakkostilaa ja yksi kolmostila takasivat hänelle turnaussarjan hopeatilan. Pisteitä 57,5.  Janne Pousi esitti myös hyviä otteita : yksi voitto, yksi jaettu kakkostila ja yksi kolmostila. Tuloksena turnaussarjan pronssitila pistein  56,5.

Varttisarjan tulokset (suluissa osakilpailujen määrä jos niitä on vähemmän kuin 3):

15. I.Heinilä 15 (1)

Kuten eo. tulosluettelosta voi päätelläkin niin Jussi Upero ja Samu Montonen ottivat yhden osakilpailuvoiton ainoassa kilpailussaan.

Ensi maanantaina 28.5 on kevätkauden palkintojen jako ja tasoituspikapeli aikatasoituksin. Kilapilu alkaa eläkeläisten kehohuoneistolla klo 18.30. Kaikki mukaan. Tavoitteena vähintäin 20 pelaajaa.