sunnuntai 1. elokuuta 2010

Karhts loppukilpailussa SM-joukkueblixteissä

SM-joukkuepikapelit pelattiin Tampereella 31.7-1.8. Mukana oli 180 joukkuetta. KarhTS oli pitkästä aikaa saanut kasaan kolme joukkuetta.

Ykkösjoukkue pelasi erinomaisesti ja selvitti tiensä 24 joukkueen loppukilpailuun. Loppukilpailupaikka varmistui loistavan taistelun jälkeen. Jokaisesta alkukilpailuryhmästä selviytyi kolme joukkuetta loppukilpailuun. KarhTS I oli ryhmässään juuri sopivasti kolmas. JoeSK 2 pääsi samoihin pisteisiin mutta hävisi joukkuepistevertailun. LprSK I hävisi puolestaan KarhTS:lle niukasti 0,5 pistettä. Loppukilpailussa KarhTS:n oli sitten tyytyminen jumbosijaan, mutta joukkueen suoritus oli silti kympin arvoinen. Viime vuonna joukkueen sijoitus oli täsmälleen sama, mutta tällä kertaa joukkueesta puuttui kerhon ykköstykki shakki-mestari Timo Nippula.

KarhTS I:ssä pelasivat (alkukilpailupisteet+loppukilpailupisteet ja yhteispisteet):

Jussi Upero 16,5/22 + 5,5/23 = 22/45
Simo Leisti 14,5 + 6,5 = 21
Jan Engelberg 16,5 + 9 = 25,5
Samu Montonen 14,5 + 8,5 = 23

Joukkueen kolme ensimmäistä pelaajaa ovat "vanhoja konnia" jotka ovat päässeet loppukilpailun makuun ennenkin. Samu Montonen oli joukkueen ensikertalainen . Nuori mies kesti kilpailupaineet erinomaisesti

KarhTS II sijoittui omassa alkukilpailuryhmässään 11:sta. Tämä tiesi sitä että sijoituskilpailuissa joukkue "taistelee" sijoista 72-96. Lopullinen sijoitus oli sitten 86 eli jonkunverran puolenvälin yläpuolella. Suoritus oli luokkaa tyydyttävä 7. Paljoakaan ei olisi tarvittu lisärutistusta kun loppu-
sijoitus olisi ollut 15-20 sijaa parempi.

KarhTS II pelaajat ja pisteet:

Martti Mujunen 13/22 + 13/23 = 26/45
Ari Onnela 15 + 11 = 26
Jyrki Hirsso 12,5 + 11 = 23,5
Esa Ahlqvist 7 + 10 = 17

KarhTS III:n alkukilpailusijoitus oli 17/23. Sijoituskilpailussa oli tarjolla sijat 121 - 143. Loppusijoitukseksi muodostui sitten 141.

Joukkueen pelaajat ja pisteet:

Sami Tuominen 9,5/22 + 8/21 = 17,5/43
Ilari Heinilä 4,5 + 6 = 10,5
Heikki Mononen 6 + 9 = 15
Tauno Häkkinen 8 + 8,5 = 16,5.

Koko kisan voitti Turun Työväen Shakkikerho joukkueella : Riho Liiva, Aleksi Holmsten, Jorma Paavilainen, Vilka Sipilä.Virolaisvahvistus Liivan tulos ykköspöydällä oli hirmuinen: